Asbestdaken

Is uw (bedrijfs)pand gebouwd voor 1993? Dan is de kans groot dat er asbest op uw dak ligt. Vanaf 1 januari 2025 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Heeft u een asbestdak? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de verwijdering daarvan. Als gemeente helpen we u graag snel en gemakkelijk van uw asbestdak af. Zo zorgen we samen voor een gezonde en veilige leefomgeving.

Waarom asbest verwijderen?

Asbest hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar het kan wel. Zodra een asbestdak beschadigd raakt, komen er asbestvezels vrij. Het inademen van deze vezels kan slecht zijn voor uw gezondheid en uw omgeving. Niet alleen het natuurlijke verweringsproces tast een asbestdak aan. Ook een hagelbui, storm of brand kan ervoor zorgen dat asbestvezels vrij komen.

Naast de gezondheidsrisico’s kunt u ook voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Raakt uw dak beschadigd, dan heeft u mogelijk een minder of onbruikbaar pand. Alleen een specialist mag dan uw dak vervangen en uw omgeving moet asbestvrij worden gemaakt. Dit is een kostbare aangelegenheid. Afhankelijk van uw situatie, vergoed uw verzekering na 2025 dergelijke kosten minder of helemaal niet meer. Vanaf 2025 controleren we als gemeente of het verbod wordt nageleefd. Verwijdert u uw asbestdak niet voor 1 januari 2025, dan loopt u het risico op een boete.

Vragen?

Hebt u een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met de gemeente Olst-Wijhe, stuur een mail naar Asbestdaken Olst-Wijhe.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen