Asbestdaken

Is uw (bedrijfs)pand gebouwd voor 1993? Dan is de kans groot dat er asbest op uw dak ligt. Vanaf 1 januari 2025 zijn asbestdaken in Nederland waarschijnlijk verboden. Heeft u een asbestdak? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de verwijdering daarvan. Als gemeente helpen we u graag snel en gemakkelijk van uw asbestdak af. Zo zorgen we samen voor een gezonde en veilige leefomgeving.

Waarom asbest verwijderen?

Asbest hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar het kan wel. Zodra een asbestdak beschadigd raakt, komen er asbestvezels vrij. Het inademen van deze vezels kan slecht zijn voor uw gezondheid en uw omgeving. Niet alleen het natuurlijke verweringsproces tast een asbestdak aan. Ook een hagelbui, storm of brand kan ervoor zorgen dat asbestvezels vrij komen.

Naast de gezondheidsrisico’s kunt u ook voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Raakt uw dak beschadigd, dan heeft u mogelijk een minder of onbruikbaar pand. Alleen een specialist mag dan uw dak vervangen en uw omgeving moet asbestvrij worden gemaakt. Dit is een kostbare aangelegenheid. Afhankelijk van uw situatie, vergoed uw verzekering na 2024 dergelijke kosten minder of helemaal niet meer. Vanaf 2024 controleren we als gemeente of het verbod wordt nageleefd. Verwijdert u uw asbestdak niet voor 2024, dan loopt u ook het risico op een boete.

Asbest van het dak!

Genoeg redenen om nu al aan de slag te gaan. Vervang u nu uw dak, dan profiteert u van onze ondersteuning, speciale stortvoorzieningen, subsidies, initiatieven van bewoners en diverse aantrekkelijke (financiële) mogelijkheden vanuit de gemeente én de markt . Pak deze kans en vervang uw asbestdak voor een nieuw én duurzaam exemplaar.

Vragen?

Hebt u een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met de gemeente Olst-Wijhe, stuur een mail naar Asbestdaken Olst-Wijhe.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen