U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Asbestdakenkaart Olst-Wijhe

De eerste vraag die bij u waarschijnlijk bij u op komt is: heeft mijn dak asbest? De provincie Overijssel heeft alle daken in onze gemeente gescand. Aan de hand hiervan hebben zij een digitale asbestdakenkaart ontwikkeld.

Digitale asbestdakenkaart

Op de digitale asbestdakenkaart kunt u uw adres invoeren. Is uw dak groen gekleurd, dan bevat uw dak geen asbest. Is uw dak rood gekleurd, dan bestaat de kans dat het om een asbestdak gaat.

Betreft het een asbestdak van 35m² of kleiner, dan mag u asbest zelf verwijderen. Gaat het om een groter oppervlakte, dan bent u verplicht om het asbest te laten verwijderen.

Aanpassing doorgeven

De digitale asbestdakenkaart is gemaakt op basis van luchtfoto’s. Door de automatische verwerking kan het mogelijk fouten bevatten. Staat uw dak bijvoorbeeld rood gekleurd op de actieve kaart en bevat het geen asbest? Dan kunt u dit aan laten passen door een mail (met eventueel foto’s als bewijs) te sturen.

Actualisatie asbestdakenkaart

De kaart wordt regelmatig vernieuwd. Wijzigingen zijn daarom niet altijd direct zichtbaar. Echter kan het zijn dat, door de vele saneringen van het afgelopen jaar, uw sanering nog niet in het bestand is verwerkt.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen