Asbestdaken - ondernemers

Ben u een ondernemer of heeft u een boerenbedrijf? Dan vraagt het vervangen van een asbestdak vaak om een goed (investerings) plan.

Er zijn verschillende financiële en fiscale opties om dakvervanging mogelijk te maken. Een asbestdak vormt namelijk niet alleen een persoonlijk, maar ook een zakelijk risico. Investeert u nu in een nieuw energiezuinig dak, dan investeert u in een gezonde en veilige omgeving van uw bedrijf.

Financiële en fiscale kansen

Voor het laten vervangen van uw asbestdak, kunt u tot en met 2019 gebruikmaken van een landelijke subsidie. Daarnaast zijn er financieel en fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden. Deze mogelijkheden maken het niet alleen makkelijk, maar ook aantrekkelijk om te investeren in een nieuw (duurzaam) dak.

Eén van die fiscale voordelen behaalt u door 'slim' te sparen voor dakvervanging, met een voorziening op groot onderhoud. De klus kost hierdoor netto minder. Ook als het gaat om duurzame maatregelen, zijn er financiële voordelen. Met bijvoorbeeld een geïsoleerd dak met zonnepanelen verdient u een deel van uw investering terug.

Heeft u interesse? Vraag uw accountant of financieel adviseur naar de mogelijkheden.

Interessante links

Vragen

Heeft u een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met de gemeente Olst-Wijhe, stuur een mail naar Asbestdaken Olst-Wijhe.

Bijlagen:

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Stappenplan asbestdaken groter dan 35 m2  pdf 154,8 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen