U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Asbestdaken - particulieren

Asbestdaken die aan de buitenlucht worden blootgesteld, kunnen gezondheidsrisico’s opleveren voor u en uw directe omgeving. Is deze kleiner dan 35m²? Dan mag u het zelf verwijderen.

De gemeente helpt u graag op weg. Een schoon en nieuw dak is gezonder en bovendien energiezuiniger. Zo maken we samen de asbestdakenvrij.

Asbestdaken groter dan 35m²

Is uw asbestdak groter dan 35m² dan mag deze alleen verwijderd worden door een professional. Kijk op de Asbestdaken - ondernemers voor meer informatie.

Specialisten asbest verwijderen

Op de site van Ascert vindt u een overzicht van betrouwbare, door de overheid aangewezen specialisten, die uw asbestdak kunnen verwijderen.

Subsidie

De Subsidieregeling verwijdering Asbestdaken van de Rijksoverheid had als oogmerk om het verwijderen van asbestdaken te stimuleren. Voor de regeling was een budget van € 75 miljoen beschikbaar. Dit budget is inmiddels uitgeput. Er kan dus geen gebruik meer van worden gemaakt.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Stappenplan asbestdaken kleiner dan 35 m2  pdf 211,9 KB Download
Stappenplan asbestdaken groter dan 35 m2  pdf 154,8 KB Download
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen