Duurzaam (ver)bouwen

De gemeente Olst-Wijhe denkt graag mee over het thema duurzaamheid. De gemeente is niet voor niets aangesloten bij meerdere partijen die duurzaamheidsmaatregelen treffen of u daarbij kunnen helpen.

Energieloket

Niets is aangenamer dan wonen in een comfortabel huis. Een energiezuinige woning die lekker warm wordt en warm blijft zonder onnodig energieverbruik. Op deze manier leeft u op een aangename manier en bespaart u aanzienlijk op de energierekening. Om u te helpen met het bepalen en uitvoeren van de juiste energiebesparende maatregelen heeft de gemeente het Energieloket.

Verbeter en Bespaar Olst-Wijhe

Op de site van Verbeter en Bespaar Olst-Wijhe vindt u alles op het gebied van energiezuinig renoveren, bouwen en wonen. Wilt u uw woning verbeteren en zo energie en geld besparen? De gemeente helpt u hier graag bij. Daarom is Verbeter & Bespaar Raalte / Olst-Wijhe opgezet voor particuliere woningeigenaren. Woningeigenaren kunnen onder meer advies krijgen en een beroep doen op de duurzaamheidslening en premie.

Milieu Centraal

Wie rekening wil houden met het milieu loopt vaak tegen vragen aan. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Waar moet ik op letten als ik zonnepanelen koop? Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie.

Zonatlas

Altijd al willen weten hoeveel zonne-energie u op uw dak kunt opwekken? De Zonatlas Olst-Wijhe heeft het antwoord. Hier ziet u in één oogopslag of uw dak geschikt is voor de opwekking van zonne-energie en wat de kosten en baten hiervan zijn.

Powered By You

Misschien wil uw buurman verderop ook wel isoleren, maar hoe kom je daar achter? Powered by You, een initiatief van ondernemers en Natuurmonumenten, heeft de oplossing. Zij ontwikkelden een digitaal platform waarbij vraag en aanbod op het gebied van isolatie, biomassa en zonne-energie bij elkaar gebracht worden.

 
Spring naar einde Spring naar begin