Duurzaam (ver)bouwen

Niets is aangenamer dan wonen in een comfortabel huis. Een energiezuinige woning die lekker warm wordt en warm blijft zonder onnodig energieverbruik. Op deze manier leeft u op een aangename manier en bespaart u aanzienlijk op de energierekening. Om u te helpen met het bepalen en uitvoeren van de juiste energiebesparende maatregelen kunt u bij ons terecht.

Verbeter en Bespaar Olst-Wijhe

Op de site van Verbeter en Bespaar Olst-Wijhe vindt u alles op het gebied van energiezuinig renoveren, bouwen en wonen. Wilt u uw woning verbeteren en zo energie en geld besparen? De gemeente helpt u hier graag bij. Daarom is Verbeter & Bespaar Raalte / Olst-Wijhe opgezet voor particuliere woningeigenaren. Woningeigenaren kunnen onder meer advies krijgen en een beroep doen op de duurzaamheidslening en premie.

Milieu Centraal

Wie rekening wil houden met het milieu loopt vaak tegen vragen aan. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Waar moet ik op letten als ik zonnepanelen koop? Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie.

Subsidie zonnepanelen

Momenteel verstrekken de gemeente, de provincie en de overheid geen subsidie voor zonnepanelen. Wel kunt u geld lenen om de kosten voor aanleg van zonnepanelen te financieren. Op de website Ik investeer slim leest u meer over deze financieringsmogelijkheid. De provincie biedt wel andere subsidies voor duurzame investeringen. Meer informatie hierover vindt u in het subsidieloket van de provincie.

Zonatlas

Altijd al willen weten hoeveel zonne-energie u op uw dak kunt opwekken? De Zonatlas Olst-Wijhe heeft het antwoord. Hier ziet u in één oogopslag of uw dak geschikt is voor de opwekking van zonne-energie en wat de kosten en baten hiervan zijn.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen