Starterslening voor jouw eerste woning

Stel, je wilt voor het eerst een woning kopen maar de woonlasten zijn net te hoog voor jouw inkomen. Mogelijk biedt de Starterslening uitkomst. Deze Starterslening overbrugt dan het verschil tussen de koopsom van jouw eerste woning en het maximale bedrag dat je bij de bank kunt lenen.

Naast de Starterslening heb je dus ook een reguliere hypotheek. De rente staat 15 jaar vast, je krijgt de lening in principe voor 30 jaar en de eerste 3 jaar hoef je  geen rente en aflossing te betalen. Je moet voldoen aan een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen. De maximale koopprijsgrenzen gelden per 1 januari 2023.

  • Voor een bestaande woning (zonder label A, de woning is niet verduurzaamd) geldt dat de koopsom (inclusief eventuele verbeterkosten) maximaal € 307.000 mag bedragen. De Starterslening bedraagt dan maximaal 20% van de koopsom en is maximaal € 30.000.
  • Voor een bestaande of een nieuwe woning met minimaal label A (de woning is wel verduurzaamd) geld dat de koopsom (inclusief verbeterkosten) maximaal € 335.000 mag bedragen. De Starterslening bedraagt dan maximaal 20% van de koopsom en is maximaal € 35.000.

Bekijk de pagina Starterslening voor de voorwaarden en het aanvragen van de lening.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen