Voorbereidingen bouw flexwoningen gestart  

Samen met SallandWonen bouwen we versneld 76 woningen, voor mensen die nú een woning nodig hebben. De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels gestart. Op 29 maart was het feestelijke startmoment.  

Startmoment flexwonen Startmoment flexwonen Olst-Wijhe

Afgelopen maand is de aannemer op de locaties Vink in Olst en Wengelerhoek in Wijhe begonnen met het bouwrijp maken van de grond, er zijn overgangen over het water gemaakt en de nutsbedrijven zijn gestart met hun werkzaamheden. Ook zijn de schroefpalen voor de fundering van de woningen afgelopen week in de grond gebracht. Daarmee zijn beide locaties grotendeels voorbereid om de woningen te plaatsen.  Om dit moment te markeren plaatsten wethouder Marcel Blind en directeur SallandWonen Marijke Kool op de locatie Vink de eerste draagbalk die straks nodig is om de eerste flexwoning op te plaatsen.  


Gemeente en SallandWonen realiseren versneld 76 flexwoningen voor mensen die nu een woning nodig hebben. 50 woningen komen op de nieuwbouwlocatie Wengelerhoek in Wijhe en 26 woningen komen aan de zuidkant van Olst, tussn de Aardehuizen, Olstergaard en het spoor.
De flexwoningen zijn bedoeld voor lokale starters, lokale spoedzoekers en Oekraïense vluchtelingen. De woningen zijn compact, duurzaam en energiezuinig en regionaal gebouwd in samenwerking met Harwoonie/Innovatiehub Salland. 

Deel dit
Mail
Bellen