Noorder Koeslag Wijhe

Aan de Dolskamp in de wijk Noorder Koeslag in Wijhe bouw je nu jouw vrijstaande, twee-onder-een-kap of rijwoning. Dit gedeelte van de wijk is welstandsvrij. Dit betekent dat je hier zelf het uiterlijk, de architectuurstijl en de kleur van jouw woning mag bepalen. Veel keuzevrijheid dus!

Over Noorder Koeslag

Een ruim opgezette wijk met veel water, groen en speelgelegenheid. Het bos en de IJssel zijn dichtbij. Fietsers en voetgangers Fietsers en voetgangers krijgen in deze wijk extra aandacht en kunnen via diverse paden naar het centrum van Wijhe waar je uitstekende voorzieningen vindt. Ook de sport-, onderwijs-, en cultuurvoorzieningen liggen om de hoek.

In de wijk staan al volwassen bomen die de wijk nu al een groene uitstraling geven. Speelvoorzieningen worden aangelegd in een fraai groengebied, zodat natuurlijk spelen voor zowel de jongere als de oudere kinderen mogelijk wordt gemaakt.

Water- en groenrijk

Het bosgebied aan de zuidkant van de Krijtenberg loopt door in deze wijk en krijgt een parkachtige aanleg zodat je hier heerlijk kunt relaxen. In Noord-zuidrichting loopt een mooie singel die aansluit op de watergang in de wijk Krijtenberg. Dwars hierop staat een groene zone met een doorkijk op de kerk van Boerhaar.

Noorder Koeslag is voor auto’s op twee plaatsen toegankelijk: via de Zandhuisweg en via de Omloop aan de oostzijde. De Dolskamp is via deze laatste ingang te bereiken.

De Hanzesteden Zwolle en Deventer liggen op steenworp afstand. Ook het openbaar vervoer is prima voor elkaar. Fijn buiten wonen met de beste voorzieningen.

Zelf kiezen wat en hoe je wilt bouwen

Binnen het bestemmingsplan kun je zelf bepalen wat je bouwt en door wie je het laat bouwen. Dit deel van de wijk is welstandsvrij. Dat betekent dat je hier zelf het uiterlijk, de architectuurstijl en kleur kunt bepalen. Je kunt vrijstaand bouwen op een riante kavel met uitzicht op het water of op verschillende andere plekken in de nieuwe buurt. Ook zijn er mogelijkheden om een twee-onder-een-kap woning te bouwen. Je kunt zelfs met meerdere medebouwers vier woningen in een rij bouwen.

 
Spring naar einde Spring naar begin