Inloopavond Wijk voor morgen Olst

Op 13 december organiseren wij tussen 19.00 en 20.15 een inloopbijeenkomst in de Bastiaan, Kerkplein 3 in Olst. Hier krijgt u het laatste nieuws over een uniek project in Olst, een wijk voor morgen. In deze wijk (het gebied ten zuiden van de nieuwbouwwijk Zonnekamp Oost tussen de Kneu en de Jan Schamhartstraat) wordt een groene en duurzame inrichting van de openbare ruimte erg belangrijk, naast uiteraard het bouwen van unieke, duurzame woningen.

Als eigenaar van de grond staan wij nog aan het begin van de ontwikkeling van dit gebied. Wat we wel weten, dat we de wijk zo natuurinclusief en circulair mogelijk willen realiseren. Wij blijven de eigenaar van de openbare ruimte en gaan dat ecologisch en aantrekkelijk inrichten.

Een flink aantal mensen gaf al aan interesse te hebben in wonen in het gebied. Op 6 december droomden we samen met deze mensen over hun wensen en ideeën. De uitkomsten hiervan laten we graag aan u zien op de inloopavond. Hierbij beseffen we ons dat niet alles in het gebied past omdat het een natuurinclusief gebied wordt met veel ruimte voor groen.

Tijdens de avond kunt u een korte presentatie bijwonen over waar we nu staan, wat we nu weten, maar ook wat we nog niet weten. Ook kunt u op de avond in gesprek gaan met een aantal van onze medewerkers. We zijn namelijk ook benieuwd naar uw mening en ideeën.

Natuurinclusief en circulair

In het gebied speelt het natuurinclusieve concept de hoofdrol. We verweven de natuur in het dagelijks leven en houden er rekening mee. Zo komt er onder andere aandacht voor de manier waarop men samenleeft met elkaar, het elkaar ontmoeten en hoe we in deze wijk omgaan met klimaatveranderingen. Ook wordt circulair bouwen belangrijk in deze wijk. Dit betekent dat grondstoffen, producten en goederen slim gebruikt worden zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden: een gesloten kringloop.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen