Salland start met coaches voor erfeigenaren

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie erfcoaches van provincie Overijssel gestart. De erfcoaches bevorderen dat het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland. Agrariërs en andere erfeigenaren kunnen een beroep op hen doen.

Ervencoaches Jantine Haverkamp en Yvonne In 't Veld Olst-Wijhe

De coaches helpen agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied na te denken over de toekomst. In het buitengebied spelen veel zaken tegelijkertijd. Dat biedt kansen voor de toekomst, maar waar begint u en bij welk ‘loket’ moet u zijn?

In gesprek met een ervencoach

Erfeigenaren kunnen met allerlei vragen bij de ervencoaches terecht. Gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over het vergroenen van het erf, veiligheid, duurzaamheid maar ook over vragen rondom bedrijfsontwikkeling en opvolging, asbestsanering of sociaal emotionele vraagstukken.

Nadenken over de toekomst

De erfcoaches helpen agrariërs en inwoners met erven om de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en te kijken welke stappen men hiervoor kan zetten. Ervencoach Jantine Haverkamp: “Het valt niet mee om ideeën voor uw erf te realiseren of veranderingen in uw bedrijf tot stand te brengen. Samen met u kijken we naar wat nodig is en welke kansen er zijn. Wij zijn ook op de hoogte van regelingen en subsidies en kunnen u verwijzen naar het juiste loket.”

Zet de eerste stap en neem contact op!

Wilt u graag met een erfcoach spreken over de toekomst van uw bedrijf of erf? Zet dan nu de eerste stap en bel of mail met een van de erfcoaches:

  • Jantine Haverkamp, tel. 06-148 880 93 of mail Jantine voor erven in de gemeente Raalte.
  • Yvonne In ’t Veld, tel. 06-109 822 76 of mail Yvonne voor erven in de gemeente Olst-Wijhe of Deventer.

Daarnaast werkt ook Jan Olaf Tjabringa als ervencoach in Salland en blijft Cor Bosch nog steeds bereikbaar als contactpersoon buitengebied in de gemeente Raalte.

Initiatief van provincie Overijssel

Provincie Overijssel stelt tot eind 2020 twee miljoen beschikbaar voor de inzet van ervencoaches in Overijssel. In de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie ervencoaches actief. Zij zetten het netwerk en de mogelijkheden van de drie gemeenten en De Kracht van Salland in om agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied te helpen.

Deel dit
Mail
Bellen