Bestemmingsplannen

In een bestemmingsplan staat wat er met de ruimte in een gemeente mag gebeuren. Bijvoorbeeld of er op een bepaalde plek een sportcomplex gebouwd kan worden of een camping kan worden opgezet. In het bestemmingsplan staat ook waar woningen, horeca of andere bedrijven mogen komen. Het gaat dan niet alleen om het gebruik van de grond, maar ook over de maximale afmetingen van de gebouwen.

De gemeente stelt het bestemmingsplan zelf op. De voorschriften uit het bestemmingsplan geldt voor burgers en bedrijven, maar ook voor de gemeente zelf. Hebt u een bouwvergunning nodig, dan moet uw bouwplan passen in het bestemmingsplan. Past uw bouwplan niet in het bestemmingsplan? Dan kijken wij of we op het bestemmingsplan een ontheffing kunnen verlenen. Dit bepaalt de gemeente.

Bestemmingsplannen digitaal bekijken

Digitaal beschikbare bestemmingsplannen vindt u op Ruimtelijkeplannen.nl. Met de zoekfunctie kunt u alle digitale bestemmingsplannen van de gemeente Olst-Wijhe bekijken. De overige, nog niet digitaal opgestelde bestemmingsplannen, zijn in te zien op het gemeentehuis in Wijhe.

 
Spring naar einde Spring naar begin