U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Aan de slag met energiebesparing? Zo kunnen wij je helpen!

Wij kregen een flinke subsidie van de Rijksoverheid waarmee we onze inwoners kunnen helpen met energiebesparing. Wij zetten allerlei acties op waarvan je gebruik kunt maken.

Bijdrage voor energiebesparende producten

Wethouder Marcel Blind: “Het grootste deel van het bedrag gebruiken we om zo veel mogelijk inwoners te helpen met kleine duurzaamheidsmaatregelen in huis. Huiseigenaren kunnen voor maximaal € 60 per huishouden spullen kopen die helpen met energiebesparing. De producten worden besteld via een speciale webshop en geleverd door de lokale bouwmarkten. Je kunt bijvoorbeeld tochtstrippen, led-lampen of een brievenbusborstel bestellen. Sommige maatregelen zorgen niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een comfortabeler huis. Goed voor de portemonnee én comfortabeler dus. We kunnen maar liefst 2.000 huishoudens helpen met deze regeling.” Wethouder Blind is extra enthousiast over het project omdat het lokaal wordt uitgevoerd. “Zeker in deze coronatijd is het belangrijk dat we elkaar helpen; voor lokaal door lokaal. In samenwerking met Stichting Goede Buren wordt de webshop opgezet. De producten worden ingekocht bij lokale ondernemers en per elektrisch aangedreven bakfiets bezorgd. Er kan ook een klusser worden ‘meebesteld’, uiteraard ook een inwoner van Olst-Wijhe. De webshop gaat rond april live. Hou de berichten hierover dus in de gaten.”

Gratis energiescan

Door slimme maatregelen te nemen, profiteer je van lagere energiekosten en een comfortabeler huis. Naast de bijdrage voor energiebesparende maatregelen kunnen huiseigenaren ook een gratis energiescan aanvragen. Hiervoor komt een energievakman bij je thuis die samen met jou kijkt wat je thuis kunt doen om energie te besparen. Vooraf ontvang je een vragenlijst over jouw huis. Deze lijst loop je tijdens de afspraak samen door en je maakt een rondje door het huis. Daarna werkt de energievakman een rapport uit met tips en aanbevelingen. Wat je met het advies doet, is aan jou. We hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk inwoners vervolgens maatregelen gaan treffen om daadwerkelijk energie te gaan besparen. Als je aan de slag wilt, helpt de energievakman je graag op weg. Je spreekt dan samen een bedrag af voor de werkzaamheden. Je kunt ook zelf ondernemers benaderen. Wil je gebruikmaken van de gratis energiescan? Vul dan het formulier in!

Junior Energiecoach

Junior Energiecoach is een superleuk spel voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar. Met leuke challenges gaan de gezinnen vijf weken aan de slag met energiebesparing. Casper, Rianne, Amber (8) en Merle (4) (team de energietjes) uit Wijhe hebben zich aangemeld. Rianne: “Wij willen graag zuiniger zijn met energie. Het is beter voor de aarde, voor de portemonnee en wij vinden het ook heel belangrijk dat onze kinderen leren dat het niet vanzelfsprekend is dat het er onbeperkt is. We zijn al best  energiebewust bezig. We zetten onder andere de verwarming en wasmachine graadje(s) lager, laten licht en apparaten niet onnodig aan en doen deuren dicht. We verwachten dat het vooral kleine dingen zullen zijn waar we nog winst kunnen behalen. Zoals minder wassen door niet alle kleding na één dag in de was te gooien of door korter te douchen. Misschien kan er nog wel veel meer en hopelijk helpt de Junior Energiecoach om dit te ontdekken. Met Junior Energiecoach kunnen we er allemaal iets van leren en het is leuk om hier samen mee bezig te zijn. We hopen dat we ons bewuster worden van ons energiegebruik en dat we elkaar ook kunnen helpen er beter op te letten. Omdat het op een speelse manier gaat, denk ik dat we er allemaal plezier aan beleven. Zeker de meiden zijn gek op uitdagingen en best fanatiek met dit soort dingen.” Wij wensen alle deelnemers veel plezier én een vollere portemonnee!

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen