U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Aan de slag met energiebesparing? Zo kunnen wij je helpen!

Wij kregen een flinke subsidie van de Rijksoverheid waarmee we onze inwoners kunnen helpen met energiebesparing. Wij zetten allerlei acties op waarvan je gebruik kunt maken.

Bijdrage voor energiebesparende producten

Wethouder Marcel Blind: “Het grootste deel van het bedrag hebben we gebruikt om zo veel mogelijk inwoners te helpen met kleine duurzaamheidsmaatregelen in huis. Huiseigenaren konden voor maximaal € 60 per huishouden spullen kopen die helpen met energiebesparing. Sommige maatregelen zorgen niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een comfortabeler huis. Goed voor de portemonnee én comfortabeler dus.” Wethouder Blind is extra enthousiast over het project omdat het lokaal wordt uitgevoerd. “Zeker in deze coronatijd is het belangrijk dat we elkaar helpen; voor lokaal door lokaal. In samenwerking met Stichting Goede Buren wordt de webshop opgezet. De producten worden ingekocht bij lokale ondernemers en duurzaam bezorgd door vrijwilligers van Olst-Wijhese stichtingen en verenigingen. Zij verdienen per bezorgd pakketje 2 euro voor de kas."

Energiescan

Door slimme maatregelen te nemen, profiteer je van lagere energiekosten en een comfortabeler huis. Tot mei 2021 kon je gratis een energiescan aanvragen. Het deel van de subsidie van het Rijk dat hiervoor was bestemd, is op. Als je een bevestiging hebt ontvangen van je aanvraag, neemt een van de energievakmannen vanzelf contact met je op. Door de vele aanvragen en doordat veel afspraken zijn verplaatst door corona kan het wel een tijdje duren.

Je kunt nog steeds een energiescan aanvragen. Kijk op Duurzaam Bouwloket voor meer informatie.

Junior Energiecoach

Junior Energiecoach is een superleuk spel voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar. Met leuke challenges gaan de gezinnen vijf weken aan de slag met energiebesparing. Casper, Rianne, Amber (8) en Merle (4) (team de energietjes) uit Wijhe hebben zich aangemeld voor de eerste ronde. Rianne: “Wij willen graag zuiniger zijn met energie. Het is beter voor de aarde, voor de portemonnee en wij vinden het ook heel belangrijk dat onze kinderen leren dat het niet vanzelfsprekend is dat het er onbeperkt is. We zijn al best  energiebewust bezig. We zetten onder andere de verwarming en wasmachine graadje(s) lager, laten licht en apparaten niet onnodig aan en doen deuren dicht. We verwachten dat het vooral kleine dingen zullen zijn waar we nog winst kunnen behalen. Zoals minder wassen door niet alle kleding na één dag in de was te gooien of door korter te douchen. Misschien kan er nog wel veel meer en hopelijk helpt de Junior Energiecoach om dit te ontdekken. Met Junior Energiecoach kunnen we er allemaal iets van leren en het is leuk om hier samen mee bezig te zijn. We hopen dat we ons bewuster worden van ons energiegebruik en dat we elkaar ook kunnen helpen er beter op te letten. Omdat het op een speelse manier gaat, denk ik dat we er allemaal plezier aan beleven. Zeker de meiden zijn gek op uitdagingen en best fanatiek met dit soort dingen.”

Vind je het jammer dat je Junior Energiecoach hebt gemist? Meld je dan aan voor de tweede ronde in het najaar. Na de zomervakantie kun je je aanmelden. Hou onze Facebookpagina in de gaten!

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen