Huisvesting ouderen

Als u wat ouder bent, gaan de dingen vaak niet meer zo gemakkelijk als u gewend was. Met wat extra hulp kunt u vaak toch in uw eigen huis blijven wonen. Graag denkt de gemeente Olst-Wijhe mee met u om u zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

Lang zult u Wonen!

U woont prettig in uw woning in Olst-Wijhe en daar wilt u nog lang van blijven genieten? Ook als u ouder wordt. Om uw woning toekomstbestendig te maken is het verstandig om nu alvast vooruit te kijken. De provincie Overijssel en de gemeente willen via Lang Zult U Wonen meer bekendheid geven aan het langer thuis wonen.

Lang Zult U Wonen geeft u veel praktische tips. Wat dacht u bijvoorbeeld van kleine simpele aanpassingen zoals automatische verlichting, videobewaking, een gordijnopener of een deurbel met volumeversterking? Deze producten zijn gewoon te verkrijgen in uw bouwmarkt en kunnen er aan bijdragen dat uw wooncomfort wordt vergroot.

Masterplan Wonen, Welzijn en Zorg

In het Masterplan Wonen, Welzijn en Zorg 2011-2020 beschrijven wij de visie op woonservicegebieden. Dit zijn gebieden met geschikte woningen en een combinatie van voorzieningen, waardoor onder andere ouderen langer zelfstandig kunnen wonen.

Deel dit
Mail
Bellen