Koop- en huurwoningen

Bij de plaatselijke makelaars kunt u terecht voor het ruime aanbod van bestaande koopwoningen.

Makelaars in de gemeente Olst-Wijhe

Wooncorporatie SallandWonen biedt ook met regelmaat diverse koopwoningen aan. Deze kunt u bekijken op de site van SallandWonen in Raalte. Op Funda staat een duidelijk overzicht van de koopwoningen die te koop zijn in Olst-Wijhe.

Huurwoningen

Voor het actuele huurwoningen aanbod kunt u eveneens terecht bij wooncorporatie SallandWonen. Zij bieden in de gemeente Olst-Wijhe meerdere huurwoningen aan in alle kernen. Het is belangrijk dat u ingeschreven staat, want de inschrijfduur is bepalend voor de toewijzing van een huurwoning. Op Funda staat een overzicht van de huurwoningen die door particulieren worden aangeboden in Olst-Wijhe.

Leegstandswet

Om uw woning met gebruik van de Leegstandwet te kunnen verhuren heeft u een vergunning tot tijdelijke verhuur nodig. Deze vergunning kunt u aanvragen wanneer u een koopwoning in uw bezit heeft, maar hier geen gebruik van maakt. De woning dient actief in de verkoop te zijn gebracht en als onbewoond geregistreerd staan in de gemeentelijke basis administratie. Vast onderdeel voor het aanvragen van de vergunning is het vaststellen van de maximale verhuurprijs middels het woningwaarderingsstelsel.

 
Spring naar einde Spring naar begin