Wesepe

Wonen in Wesepe betekent wonen in een groene omgeving met het plezier van de stad om de hoek. Wesepe ligt in het mooie Sallandse landschap tussen Olst, Deventer en Raalte. Met een gemeenschap van ongeveer 1200 inwoners is dit kleine, agrarische dorpje een heerlijke plek om te vertoeven.

Je krijgt nu de kans om jouw eigen huis te bouwen in het plan Veldwachter! Het bos, de weilanden en de landgoederen en toch dicht bij de stad Deventer en de A1. In dit gezellige dorp en deze groene omgeving kun je jouw woondroom uit laten komen.

Over Wesepe

Wesepe bestaat uit een kerkdorp en een lintdorp met daartussen de woningbouw(plannen) Tollenaar en Veldwachter. Tussen de nieuwe uitbreidingen ligt een brede strook open landschap met in het midden de beek de Kleine Vloedgraven. Dit gebied is een waterbergingszone voor natte tijden. Het nieuwe profiel van de Kleine Vloedgraven bestaat uit de watergang zelf met aan de zuidzijde een bredere moerasstrook met riet en andere waterplanten.

Er zijn veel mogelijkheden voor recreatie, zoals vissen, pootje baden of met je rubberbootje lekker dobberen op het water. Vanaf het fietspad op de voormalige spoorlijn heb je een mooi uitzicht op het omliggende landschap en op de nieuwe woningen. Wandelpaden verbinden het kerkdorp met het lintdorp. Een trapveldje ligt in de buurt en vormt een mooi speelveld voor het hele dorp. De woningbouwkavels aan de Tollenaar, gelegen bij het kerkdorp, zijn inmiddels allemaal uitgegeven. De woningbouwkavels gelegen aan de rand van Wesepe, aan de Veldwachter (bij het lintdorp), zijn voor een deel uitgegeven. Het is een gebied waar variatie in woningen, duurzaamheid en natuurlijke elementen zijn samengebracht. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in een groene omgeving.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen