U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Asbestdaken - ondernemer

Bent u een ondernemer of heeft u een boerenbedrijf? Dan vraagt het vervangen van een asbestdak vaak om een goed (investerings) plan.

Financiële en fiscale mogelijkheden

Er zijn verschillende financiële en fiscale opties om dakvervanging mogelijk te maken. Een asbestdak vormt namelijk niet alleen een persoonlijk, maar ook een zakelijk risico. Investeert u nu in een nieuw energiezuinig dak, dan investeert u in een gezonde en veilige omgeving van uw bedrijf. Vraag uw accountant of financieel adviseur en asbestsaneringsbedrijf naar de mogelijkheden.

Subsidie

De Subsidieregeling verwijdering Asbestdaken van de Rijksoverheid had als oogmerk om het verwijderen van asbestdaken te stimuleren. Voor de regeling was een budget van € 75 miljoen beschikbaar. Dit budget is inmiddels uitgeput. Er kan dus geen gebruik meer van worden gemaakt.

Handige links

De gemeente helpt u graag op weg. Een schoon en nieuw dak is gezonder en bovendien energiezuiniger. Zo maken we samen de asbestdakenvrij.

Specialisten asbest verwijderen

Asbest verwijderen is aan strenge regels gebonden vanwege de risico's. Heeft u een asbestdak groter dan 35 m2, dan moet u uw dak laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Op de site van Ascert vindt u een overzicht van betrouwbare, door de overheid aangewezen specialisten, die uw asbestdak kunnen verwijderen.

Asbestdaken kleiner dan 35m²

Is uw asbestdak groter dan 35m² dan mag u dit zelf verwijderen. Kijk op  Asbestdaken – particulieren.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Stappenplan asbestdaken kleiner dan 35m2  pdf 211,9 KB Download
Stappenplan asbestdaken groter dan 35m2  pdf 154,8 KB Download
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen