Asbestdaken - ondernemer

Ben jij een ondernemer of heb jij een boerenbedrijf? Dan vraagt het vervangen van een asbestdak vaak om een goed (investerings)plan.

Heb je een (agrarisch) bedrijfspand dat gebouwd is voor 1993? Dan is de kans groot dat het dak asbest bevat. Lees hieronder hoe je het dak veilig en goed verwijdert. 

Financiële en fiscale mogelijkheden

Het vervangen van een asbestdak vraagt om een goed (investerings)plan. Daarmee investeer je in een gezonde en veilige omgeving. En in een energiezuinig dak. Voor bedrijven zijn er financiële en fiscale mogelijkheden om een asbestdak te vervangen. Vraag je accountant, financieel adviseur of asbestsaneringsbedrijf naar de mogelijkheden.

Let op: voor het verwijderen van asbestdaken heeft de gemeente géén subsidie beschikbaar. Kijk op de website van de provincie Overijssel of de provincie subsidie beschikbaar heeft.  

Specialisten asbest verwijderen

Voor het verwijderen van asbest gelden strenge regels vanwege de gezondheidsrisico's. Je moet het asbest laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Op de website van Ascert vind je een overzicht van betrouwbare, door de overheid aangewezen specialisten die jouw asbestdak veilig kunnen verwijderen.

Meer weten

Asbestdaken kleiner dan 35m²

Is jouw asbestdak groter dan 35m² dan mag je dit zelf verwijderen. Kijk op Asbestdaken – particulieren.

Heb je vragen?

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Stappenplan asbestdaken kleiner dan 35m2  pdf 211,9 KB Download
Stappenplan asbestdaken groter dan 35m2  pdf 154,8 KB Download
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen