Verbod asbestdaken verworpen door Eerste Kamer

Er komt voorlopig geen verbod op daken met asbest. De Eerste Kamer heeft twijfels over de haalbaarheid en betaalbaarheid van het voorstel en heeft het wetsvoorstel om die reden op 4 juni 2019 verworpen. Dat houdt concreet in dat asbestdaken niet verboden zijn vanaf 31 december 2024.

Wethouder Marcel Blind vindt het erg teleurstellend. “We hebben ons de afgelopen periode met onze inwoners hard gewerkt om het aantal asbestdaken terug te dringen en dat gaat heel goed. Het is goed voor het milieu en de gezondheid om dit door te zetten.” We vinden het als gemeente nog altijd belangrijk en blijven daarom ook inzetten op het verwijderen van asbestdaken en stellen daarom nog altijd de veiligheidspakketten beschikbaar aan onze inwoners. Kijk op onze website hoe u asbestdaken kunt verwijderen.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen