Woonnieuws

Olst-Wijhe blikt tevreden terug op de realisatie van onder meer 520 woningen

Vanaf 2022 heeft gemeente Olst-Wijhe de focus op wonen. Maar ook daarvóór had Olst-Wijhe aandacht voor woningbouw. Afgelopen week besloot het college om de raad voor te stellen om vier zogenaamde grondexploitatieprojecten financieel af te sluiten, waaronder drie woningbouwprojecten. In de projecten Zonnekamp Oost, Noorder Koeslag en Wesepe Woningbouw zijn in totaal 520 woningen voor naar schatting 1.300 (nieuwe) inwoners en diverse speelplekken gerealiseerd. Bedrijventerrein Meente Zuid kreeg er acht bedrijfskavels bij.

Gemeente en Bemog/Nikkels sluiten overeenkomst over herontwikkeling Tellegenlocatie in Wijhe

Gemeente en Bemog/Nikkels sluiten overeenkomst over herontwikkeling Tellegenlocatie in Wijhe Olst-Wijhe

Woensdag 8 november hebben de gemeente Olst-Wijhe, Nikkels Projecten en Bemog projectontwikkeling hun handtekening gezet onder een anterieure overeenkomst voor de herontwikkeling van de voormalige Tellegenschool in Wijhe.  In de overeenkomst staan de afspraken die nodig zijn om te komen tot 25 nieuwbouwwoningen op deze locatie.

Feestelijk moment flexwoningen

Feestmoment Flexwoningen Olst-Wijhe foto 1 (Fotograaf: Jan Amse)

We zijn trots op onze flexwoningen. Door goed samenwerken hebben 76 huishoudens in Olst-Wijhe een woonplek gekregen. Gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen hebben door woningnood voorop te zetten dit in korte tijd samen gerealiseerd.

Omwonenden enthousiast over conceptvisie voor omgeving kerk aan Stationsweg Wijhe

Ingebrachte ideeën en aandachtspunten kunnen plan nóg beter maken

Gisteravond hebben de gemeente en de initiatiefnemers de concept gebiedsvisie Stationsweg Wijhe aan omwonenden laten zien. Hiervoor was een inloopbijeenkomst georganiseerd in de parochiezaal achter de St. Jozefschool. De initiatiefnemers presenteerden de plannen en stedenbouwkundig bureau SACON gaf korte presentaties. Naast veel positieve reacties hebben de initiatiefnemers meerdere aandachtspunten en ideeën opgehaald. Hiermee kan het plan mogelijk nóg beter worden gemaakt!

Gemeente wil meewerken aan woningbouw op bedrijventerrein in Wesepe

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om onder voorwaarden mee te willen werken aan het veranderen van het zogenaamde Meko-bedrijventerrein aan de Raalterweg 48-50 in Wesepe in een woonbuurt. Een particuliere initiatiefnemer heeft het terrein van de oude melkfabriek gekocht en wil hier woningen bouwen. Het college stelt als voorwaarde dat vóór de start van de nieuwbouwwerkzaamheden alle huidige bebouwing gesloopt is. Voor het ontwikkelen van de locatie is wijziging van het bestemmingsplan of omgevingsplan nodig.

Combineren van initiatieven biedt kwaliteitsimpuls voor Stationsweg in Wijhe

In de omgeving van de katholieke kerk aan de Stationsweg in Wijhe spelen verschillende ruimtelijke ontwikkelingen vlak bij elkaar. De gemeente heeft laten onderzoeken of er voor alle ontwikkelingen één plan kan komen. Nu ligt er een concept gebiedsvisie dat de kwaliteit van het gebied versterkt. Het college van burgemeester en wethouders én de initiatiefnemers zijn enthousiast. De visie kan alleen uitgevoerd worden als alle vier partijen daadwerkelijk meedoen! 

Openbare verkoop bij inschrijving Tellegen-locatie Wijhe

In juli 2021 besloot ons college van B&W om de Tellegen-locatie in Wijhe in verkoop te brengen voor woningbouw. Het is een mooie kans om op deze groene inbreidingslocatie in het centrum van Wijhe een duurzaam woningbouwplan te realiseren met respect voor de natuur. De woningen passen binnen het karakter van de wijk en het dorp en dragen bij aan de visie van de gemeente: ‘Een toekomstbestendige, eigenzinnige regionale woongemeente aan de IJssel’.

Onderzoek naar extra woningbouw op Noordmanshoek

Het college wil in overleg met Stichting De Noormandshoek een nader onderzoek doen naar realisatie van extra woningbouw (75-125 woningen) in het gebied Noordmanshoek in Wijhe. In de huidige plannen heeft de stichting circa 30 wooneenheden opgenomen. Op 4 oktober 2021 worden de ontwikkelingen rondom Noordmanshoek besproken in een beeldvormende raadsvergadering. 

Oudere berichten

Overzicht van oudere nieuwsberichten
Titel van het nieuwsbericht Publicatiedatum
Woningbouwplannen voor locatie Tellegen in Wijhe 06 september 2021 om 12:50
Montagewoningen Olsterkampweg krijgen geen monument... 14 juni 2021 om 10:00
Kavels Olstergaard te koop 17 mei 2021 om 15:47
Start bouw Olstergaard in augustus 2021 12 mei 2021 om 11:30
Praat jij mee over de woonvisie van Olst-Wijhe? 01 april 2021 om 08:00
Weer stap dichterbij realisatie van 66 woningen op ... 19 januari 2021 om 16:43
Aanmelden nieuwsbrief Olstergaard 08 januari 2021 om 13:30
Nieuwe afspraken over wonen in Salland 11 december 2020 om 09:00
Provincie verleent vergunning voor Olstergaard 09 december 2020 om 10:19
Stikstofproblematiek vertraagt bouw Olstergaard 06 november 2020 om 11:15
Kavels Noorder Koeslag in de verkoop 19 augustus 2020 om 08:00
Ontwerp bestemmingsplan Olstergaard ter inzage 29 mei 2020 om 05:00
Deel dit
Mail
Bellen