Olstergaard | Olst

Algemene informatie Olstergaard

In Olst is Olstergaard in aanbouw: een duurzaam, circulair en natuurinclusieve woonwijk, omringd door natuur en voorzieningen. De wijk biedt ruimte voor zo'n 72 woningen die in opdracht van de nieuwe bewoners gebouwd worden en gebouwd zijn. Daarnaast zijn er huurwoningen van SallandWonen in Olstergaard.

Er staan vrijstaande, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. In het midden van de wijk staan appartementen van Grijs en Groen Wonen. Olstergaard is voor, door en met toekomstige bewoners en omwonenden ontwikkeld. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst. Waar volop aandacht is voor het klimaat, natuur en gezondheid van de bewoners van de buurt.

Grijs en Groen Wonen

Het CPO (Collectief particulier Opdrachtgeverschap) Grijs en Groen Wonen realiseerde in Olstergaard een kleinschalig woonproject voor actieve 50 plussers. Zij bouwden twee wooncomplexen in het hart van de wijk voor in totaal 11 appartementen. Er is een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en tuin. De toekomstige bewoners hebben vanaf het begin de regie bij de planontwikkeling en de indeling van hun appartement gehad. Lees meer informatie over Grijs en Groen Wonen.

Unieke wijk, uniek proces

Olstergaard is niet zomaar een wijk, het is dé wijk voor de toekomst. Een groene wijk waar mensen, dieren en planten in hun omgeving opgaan. Waar volop aandacht is voor het klimaat, de natuur en de gezondheid van de nieuwe bewoners. De openbare ruimte en de woningen zijn natuurinclusief en circulair.

Samen met een deel van de toekomstige bewoners is Olstergaard ontworpen. De wijk wordt met alle nieuwe bewoners verder ingericht.

Olstergaard is een unieke buurt. In een ‘standaard’ woonwijk verkopen wij pas kavels nadat het bestemmingsplan helemaal klaar is. In het geval van Olstergaard betrokken wij bewoners eerder bij het plan. Zo maakten de bewoners al vroeg kennis met de nieuwe buren. Mensen die voor Olstergaard gekozen hebben, kozen voor een duurzame buurt waar men elkaar al vroegtijdig leert kennen en de buurt samen ‘opbouwt’. 

Meer weten over het hoe Olstergaard is ontstaan? Lees dan verder.

Deel dit
Mail
Bellen