Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Olstergaard

Een duurzame, circulaire en natuurinclusieve woning bouwen op een zeer aantrekkelijke locatie, omringd door natuur en voorzieningen? Dat kan nu in Olst. Wij geven kavels uit in een gloednieuwe woonwijk, Olstergaard! Het plan biedt ruimte voor circa 73 woningen die in opdracht van de nieuwe bewoners gebouwd worden.

Het woningbouwplan biedt ruimte voor bouwkavels voor vrijstaande, 2-onder-een-kap woningen, rijwoningen en het CPO-project Grijs en Groen Wonen. Olstergaard wordt voor, door en met toekomstige bewoners en omwonenden ontwikkeld. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst. Waar volop aandacht is voor het klimaat, natuur en gezondheid van jou als nieuwe bewoner van de buurt.

Kavels te koop in Olstergaard

In Olstergaard hebben we 30 kavels beschikbaar waarop jij jouw duurzame, circulaire en natuurinclusieve woning kunt bouwen. Van tiny house tot grote vrijstaande woning en alles daar tussenin.

Informatiebijeenkomst zaterdag 26 september 2020

Je bent tussen 9.30 en 16.00 uur van harte welkom in het Holstohus Olst voor meer informatie over de bouwmogelijkheden en de inrichting van de openbare ruimte. Vanwege de coronamaatregelen moet je je wel aanmelden. De aanmeldbutton vind je rechts op de pagina. Bereid je bezoek goed voor door de verkoopbrochure en het spoorboekje vast door te nemen en je vragen op te schrijven.

Je kunt je online inschrijven van 26 september tot en met 11 oktober 2020. De inschrijfbutton vind je vanaf 26 september rechts op deze pagina.  Jouw kavel komt begin 2021 beschikbaar.

Na de inschrijfperiode ontvangen de inschrijvers die voldoen aan de voorwaarden een uitnodiging voor de loting. Deze lotingsavond vindt plaatst op donderdagavond 29 oktober 2020.

De verkoopprocedure vindt plaats onder voorbehoud van bezwaar- en beroepsprocedures op het bestemmingsplan en de onzekerheden die er helaas nog steeds zijn op het gebied van de stikstofproblematiek.

Huurwoning in Olstergaard?

De woningbouwcorporatie SallandWonen koopt 14 kavels van ons om sociale huurwoningen te bouwen. Heb je belangstelling om in Olstergaard een woning te huren?  Dan kun je je aanmelden bij de Woningcorporatie SallandWonen.

Unieke wijk, uniek proces

Olstergaard is niet zomaar een wijk, het is dé wijk voor de toekomst. Een groene wijk waar mensen, dieren en planten in hun omgeving opgaan. Waar volop aandacht is voor het klimaat, de natuur en de gezondheid van de nieuwe bewoners. De openbare ruimte en de woningen worden natuurinclusief en circulair.

Participatie speelt een grote rol in het project. Samen met een deel van de toekomstige bewoners is Olstergaard ontworpen. De wijk wordt met alle nieuwe bewoners verder ingericht.

De deelnemers van de bewonersgroep, die april 2019 gevormd werd en meedachten over het plan, hadden eerste keuze in de kavels. Zij reserveerden 21 kavels. Het plan biedt ruimte voor circa 73 woningen die in opdracht van de nieuwe bewoners gebouwd worden.

Olstergaard is een unieke buurt. In een ‘standaard’ woonwijk verkopen wij pas kavels nadat het bestemmingsplan helemaal klaar is. In het geval van Olstergaard betrekken wij je graag al eerder bij het plan. Zo maak je al vroeg kennis met je nieuwe buren. Ook heb je op deze manier de kans om met hen na te denken of je samen een architect of aannemer wilt zoeken. En kun je afspraken maken over bijvoorbeeld het delen van energie in de buurt.

Als je de keuze voor Olstergaard maakt, kies je voor een duurzame buurt waar je elkaar al vroegtijdig leert kennen en de buurt samen ‘opbouwt’. Dit betekent dan mogelijk wat meer informatie vanuit ons als gemeente en hobbels die we samen moeten nemen.

We verwachten dat in het najaar van 2020 de schop in de grond kan om de bouwwegen aan te leggen. Wel is er nog een voorbehoud met het oog op de ontwikkelingen in het Programma Aanpak Stikstof en eventuele beroepsprocedures op het bestemmingsplan. Als alles volgens de planning verloopt, kun jij in het voorjaar van 2021 starten met de bouw van jouw duurzame woning.

Meer weten over het hoe Olstergaard is ontstaan? Lees dan verder.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen